Turism

Structura de primire turistica cu functiuni de cazare turistica – orice constructie sau amenajare, care furnizeaza in mod permanent sau sezonier serviciul de cazare si alte servicii specifice pentru turisti.

Capacitatea de cazare turistica existenta (instalata) reprezinta numarul de locuri de cazare de folosinta turistica inscrise in ultimul act de receptie, omologare, clasificare al unitatii de cazare turistica, exclusiv paturile suplimentare care se pot instala in caz de necesitate.

In numarul turistilor cazati in unitatile de cazare turistica se cuprind toate persoanele (romani si straini) care calatoresc in afara localitatilor in care isi au domiciliul stabil, pentru o perioada mai mica de 12 luni si stau cel putin o noapte intr-o unitate de cazare turistica in zone vizitate din tara; motivul principal al calatoriei este altul decat acela de a desfasura o activitate remunerata in locurile vizitate.

Innoptarea turistica este intervalul de 24 de ore, incepand cu ora hoteliera, pentru care o persoana este inregistrata in evidenta spatiului de cazare turistica si beneficiaza de gazduire in contul tarifului aferent spatiului ocupat, chiar daca durata de sedere efectiva este inferioara intervalului mentionat. Sunt avute in vedere si innoptarile aferente paturilor instalate suplimentar (platite de clienti).