Lungimea drumurilor publice reprezinta totalitatea drumurilor deschise circulatiei publice de pe intreg teritoriul tarii; se grupeaza din punct de vedere administrativ in retea de drumuri nationale, judetene si comunale, incluzand fiecare, categoriile de drumuri respective.
Linia de cale ferata este o constructie speciala compusa din una sau mai multe cai ferate si instalatii auxiliare, folosite pentru deplasarea marfurilor si calatorilor cu ajutorul materialului rulant de cale ferata (se refera la lungimea de linie utilizata pentru traficul regulat). O linie de cale ferata este compusa dintr-una sau mai multe cai principale (cai care asigura deplasarea neintrerupta a materialului rulant intre doua statii sau halte); ea poate fi „in exploatare” sau „in conservare”. Lungimea se stabileste ca lungime a liniei intre statii. La liniile cu cai multiple se ia in calcul o singura cale.
Inmatricularile noi de vehicule rutiere cuprind atat vehiculele rutiere inmatriculate pentru prima data in Registrul de inmatriculare in circulatie din Romania, cat si vehiculele de ocazie importate.
Vehiculele rutiere inmatriculate in circulatie reprezinta vehiculele rutiere care sunt autorizate sa circule pe drumurile publice, pe baza inregistrarii lor in evidenta organelor competente de a supraveghea circulatia pe aceste drumuri. Nu sunt incluse tramvaiele, troleibuzele si vehiculele militare.
Accidentul de circulatie rutiera cauzator de vatamari corporale se refera la orice accident care implica cel putin un vechicul rutier in miscare pe un drum public sau privat la care publicul are acces,provocand moartea sau ranirea a cel putin unei persoane.Sinuciderile sau tentativele de sinucidere nu sunt incluse. Numar accidente=(accidente grave+accidente usoare).
Morti: toate persoanele implicate in accidente de circulatie rutiera cauzatoare de vatamari corporale, care au decedat in termen de 30 zile de la data accidentului, exclusiv sinuciderile. Raniti: toate persoanele implicate in accidente de circulatie rutiera cauzatoare de vatamari corporale, care nu au decedat in termen de 30 zile de la data accidentului, dar au suferit rani care au necesitat tratament medical sau spitalizare, exclusiv tentativele de sinucidere. Numar raniti=(raniti grav+raniti usor).
Unitatile de posta sunt unitati ce efectueaza servicii constand din primirea, transportul si predarea la destinatie a unor comunicari scrise, documente, valori si bunuri materiale, pentru intreprinderi, institutii si pentru populatie. Unitatile de posta au in general o activitate complexa de prestari de posta, telegraf, radioficare, presa, filatelie, C.E.C., incasari de abonamente televiziune si altele, dar pot fi unitati care sa presteze un singur fel de servicii. In numarul unitatilor de posta intra oficiile comunale, urbane,de tranzit, agentie, ghisee independente, circumscriptii postale, magazine filatelice si alte unitati.
Volumul activitatii de posta exprimat in unitati fizice cuprinde: – corespondenta expediata – se refera la intreaga corespondenta cuplata, simpla si recomandata, interna si externa. Stabilirea cantitatii se face prin numararea totala, selectiva sau prin cantarire. – mandatele postale si telegrafice cu plata, inclusiv mandatele de pensii; – mesageriile (coletele, scrisorile cu valoare declarata, casetele, gentile colectoare etc.); – telegrame expediate.